Reinigen van je huid

Beste beautylovers,

Zelf ben ik schoonheidsspecialiste en daarom zal ik altijd blijven zeggen dat je goed je gezicht moet reinigen. Dat is de basis! Als je huidproblemen hebt of niet, voor iedereen is dit het beste. Hieronder leg ik uit waarom en wat ik zelf gebruik.

mw-cleansing-01

Je huid is het grootste orgaan wat een mens heeft, misschien realiseer je dit niet maar je huid heeft veel te verduren. Denk aan verschillende temperaturen, zonlicht, uitlaatgassen, roken, alcohol, stress, te weinig slaap en noem maar op. De huid heeft een aantal zeer belangrijke functies:
• Bescherming voor o.a. uitdroging, bevriezing, verbranding en mutaties (veranderingen van het erfelijke materiaal).
• Signalering – Over de hele huid bevinden zich miljoenen microscopische zenuwuiteinden. Deze dienen als tastorgaan en kunnen pijn, warmte en druk waarnemen.
• Warmteregulatie – De huid helpt het lichaam zijn eigen temperatuur te regelen. Door middel van secretie van zweet (verdamping) en de bloeddoorstroming (uitstraling van warmte).
• Metabolisme van vitamine D – Dit is een essentiële vitamine en wordt in het lichaam gevormd wanneer de huid wordt blootgesteld aan ultraviolet licht. Nadat vitamine D is geproduceerd, wordt het in de huid geabsorbeerd en naar de lever en andere organen getransporteerd. De vitamine is van essentieel belang voor de calciumhuishouding.

De huis is opgebouwd uit een drietal lagen die uit twee verschillende weefsels bestaan. De buitenste laag is de opperhuid of epidermis. Daaronder ligt een laag collageen bindweefsel die de lederhuid of dermis wordt genoemd. De onderste laag is het onderhuids bindweefsel. Ik zal jullie niet verder vervelen met de anatomie van de huid, als je dit interessant vind kan ik je er natuurlijk meer over vertellen of je kunt het zelf opzoeken op internet.

huid

Opperhuid
In de onderste (basale) laag van je opperhuid worden nieuwe cellen geproduceerd, deze trekken langzaam door de andere huidlagen en komen uiteindelijk op de bovenste (hoorn) laag uit. Het proces van cel vernieuwing duurt ongeveer 30 dagen. Een volwassen mens verliest dagelijks ongeveer 10 gram dode hoorncellen. Dit is niet erg aangezien er voortdurend nieuwe cellen worden aangemaakt in de onderste laag. Je kunt nagaan dat als je nooit je gezicht of lichaam scrubt er veel dode huidcellen achterblijven op je huid. Hierdoor kun je een doffe huid krijgen, het voelt ook echt aan alsof er een laagje overheen ligt. Hierom is het belangrijk om je huid goed te scrubben.

 Reinigen
Stap 1: Oppervlakte reiniging
Dit is zoals het al zegt, puur de oppervlakte te reinigen zoals make-up maar ook viezigheden wat van buitenaf op je huid kan komen. Voorbeelden hiervan zijn: Milk reiniging, mousse reiniging, reinigingsdoekjes, gel cleanser etc.

Stap 2: Diepte reiniging
Scrubben of exfoliëren hoef je niet dagelijks te doen! Hiermee verwijder je de dode huidcellen die op je huid liggen. Hier heb je weer verschillende varianten in, sommige moet je één á twee keer in de week gebruiken maar daarnaast heb je scrubs die je dagelijks kunt gebruiken. Als de scrub namelijk erg mild en zacht is kun je deze dagelijks gebruiken, is de scrub vrij grof dan gebruik je hem meestal één keer in de week. Staat meestal op de gebruiksaanwijzing bij deze producten.

Stap 3: Na reiniging
Dit is om de PH waarde (beschermende zuurmantel) van je huid weer te herstellen, vrijwel alles uit de poriën te verwijderen en je huid voor te bereiden op je dag of nacht crème. Hierbij kun je meestal kiezen voor een lotion of een tonic. Het verschil tussen deze twee is dat een lotion meer verzorgende bestandsdelen heeft en een tonic meer voor de onzuivere huid goed is. Let op dat er in een tonic vaak alcohol in zit! Dit kan voor een uitdrogend effect zorgen.

Wat gebruik ik?
Op mijn werk in de salon gebruiken we het franse merk Payot, exclusief bij salons te verkrijgen maar ook via internet goed te doen. Ik ben verslaafd aan de reinigingset van dit merk, de set die ik gebruik zit een milk en een lotion in. Eerst masseer ik met ronddraaiende bewegingen de milk over mijn huid, daarna spoel ik het met water eraf. De lotion doe ik op een watje en dit doe ik over mijn gezicht, heerlijk verfrissend. Als ik weinig tijd heb of heel weinig zin dan doe ik de milk ook op een watje, kan ook makkelijk. Dit doe ik in de ochtenden en s ‘avonds.

41224597

Scrubben
Dit doe ik één keer in de week omdat mijn scrub iets aan de grove kant is, ik gebruik de face and body scrub van MD formulations. Deze bevalt mij het best maar dit is voor iedereen weer anders. De scrub zet ik altijd bij mijn douche, zo kan ik het niet vergeten en je kunt het makkelijk afspoelen. Heb je ook geen last van korrels die je na de tijd nog ergens vindt.

29002

Dag/nachtcrème
Na de reiniging smeer ik mijn dag of nachtcrème op, deze wordt nu ook veel beter door de huid opgenomen omdat deze helemaal gereinigd is. Ik gebruik als dagcrème de Superdefense SPF 25 en als nachtcrème de Super rescue antioxidant, ze zijn beide van Clinique.

DSC02806 DSC02804

Masker
Dit probeer ik meestal één keer in de week te doen, hiervoor heb ik niet een bepaald merk of type masker. Hierbij vind ik het juist leuk om verschillende maskers uit te proberen.

Daarna wil ik nog zeggen dat je voor reinigingsproducten niet de hoofdprijs hoeft te betalen, budgetproducten hebben ook fijne reinigers. Alleen voor een goede crème heb ik zelf meer over, hier betaal je namelijk voor het aantal werkstoffen die in een crème zit. Een duurdere crème bevat dus meer werkstoffen en kan meer doen voor je huid. Toch kun je ruim voldoende hebben aan Nivea of L’Oréal crèmes, dat is per persoon verschillend. Ik wissel af en toe ook af!

Zo dit is een beetje wat ik doe qua reiniging van mijn huid, als je verder nog vragen hebt mag je die altijd stellen. Nu ben ik wel heel benieuwd wat jullie gebruiken..

xoxo Anouk

Advertenties

Een gedachte over “Reinigen van je huid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s